Blog

Reforma integral d'un habitatge al Paral·lel de Barcelona
18/09/18

Nou projecte de reforma integral d’un immoble al centre de Barcelona, en aquesta ocasió a les proximitats de l’emblemàtica avinguda del Paral·lel. Un habitatge presentat en unes condicions totalment obsoletes que requeria no només una actualització sinó també modificacions estructurals per adaptar-la a les necessitats actuals.

El procés de reforma va patir l’imprevist de l’entrada d’okupes a l’habitatge, que van poder ser desallotjats gràcies a la instal·lació per part de l’equip de FORVI d’una alarma temporal que s’utilitza en casos com aquests en què l’immoble queda buit durant el desenvolupament del projecte.

El pis, de 65m2, comptava amb 2 dormitoris (un d’ells sense finestres exteriors), un bany i un lavabo al qual s’accedia directament des de la cuina. Les instal·lacions de gas, llum i aigua, datades de l’any de construcció de l’edifici, requerien una substitució completa per seguretat i per adaptar-se a la nova normativa.

El projecte creat per FORVI, l’Oficina Tècnica de Forcadell, tenia 3 objectius principals: modificar la distribució de l’immoble per extreure’n el màxim potencial, mantenir els sostres de volta catalana i dotar de lluminositat i més ventilació el dormitori interior. Per aconseguir-ho s’han realitzat les següents accions:

  • Reforma integral del bany per incloure el WC, que anteriorment es trobava en un petit espai annex a la cuina.

  • Restaurar els sostres de volta catalana.

  • Incorporar-hi un sistema d’il·luminació integrada a les bigues de fusta.

  • Obrir una finestra interior a tocar de sostre per introduir la llum del menjador al dormitori interior.

Per a la reforma de la cuina s’ha optat per un disseny modern amb rajoles blanques quadrades per aportar lluminositat a l’estança i contribuir a una distribució que pretén aprofitar al màxim l’espai disponible. Pel que fa a la reforma del bany s’ha instal·lat un terra amb rajoles inspirades en els tradicionals terres hidràulics de l’Eixample.

Donada la impossibilitat de mantenir els paviments originals de l’immoble s’ha optat per una tarima flotant de tons foscos que s’integra amb els sostres de volta catalana i les parets de maó que s’han restaurat per aportar un punt distintiu al menjador.

Viure a una llar actual, còmoda i adaptada a les nostres necessitats és fonamental per al nostre benestar. Si esteu pensant a reformar el vostre habitatge no dubteu a demanar pressupost sense compromís perquè els professionals de FORVI us mostrin tot el potencial de casa vostra.  

Categories
Totes (173)
Anys
Tots
2013
2014
2015
2016
2017
2018